Cala La Fustera

Stranden

Tussen Moraira en Calpe liggen enkele van de mooiste baaien van de costa blanca en die behoren tot het grondgebied van Benissa. Allemaal op korte afstand van de villa (vanaf 3 minuten) Verder is er in de omgeving een diversiteit aan stranden; de lange zandstranden en de baaien van Moraira.

Stranden Benissa: 
Cala La Fustera: een mooie baai met een zandstrand. Er is een restaurant, bewaking, parkeerplaats en er zijn toiletten. Hier loopt ook de mooie wandelroute langs (elders beschreven). 
Cala Baladrar: een mooie baai met altijd helder diep tuquoise water in een omgeving van dennenbomen, die tot bijna aan het water van de zee staan. 
Cap Blanc: deze wordt weinig bezocht. Heeft helder water een een dennenomgeving. Er is een uitkijkplaats voor een mooi uitzicht op het kustgebied van Benissa.
Cala Advocat: een kleine baai met kiezels en zand. Er zijn restaurantjes, parkeerplaats, en voetdouches. Je kunt er surfen en zeilen. In de zomer is het een perfecte plaats om 's avonds te dineren in de openlucht tegenover de zee.
Pinets: een hele kleine baai van 20 meter. Een ideale plek voor de allerkleinsten om rustig te kunnen baden en waar men kan duiken en onderwatersport kan beoefenen. 
La Llobelle is één van de meest rustieke en eenzame baaien van de kust van Benissa. De baai is erg in trek bij duikliefhebbers. Er is een parkeerplaats vanwaar je een pad van enkele meters volgt tot aan het strand.

Moraira heeft 3 stranden. Het wat grotere Platja de L'Ampolla, een wat kleiner rustiger strand Las Platgetes en het authentieke sfeervolle strand Platja del Portet.

Calpe heeft kleine baaien maar een prachtig lang zandstrand;  Playa de Levante/la Fossa.