Restaurants

Aan restaurants is geen tekort aan de Costa Blanca! Voor elk wat wils. Een echte aanrader en op maar een paar minuten van Casa Vive is Xiringuito Olalà aan het strand van Cala Baladrar (zie foto)

De gemiddelde prijzen liggen een stuk lager dan in Nederland. Natuurlijk zijn er ook diverse exclusieve restaurants.
Een aanrader is Maserof op de Bernia. Wat eerst een ruïne was, is nu een prachtige authentieke plek geworden, met niets vergelijkbaar! In een prachtige ambiance heerlijk eten zonder menukaart; elke keer weer verrassing wat eigenaresse Carolina nu weer heeft klaargemaakt met producten uit de streek. Je kunt er alleen in het weekend lunchen en reserveren is aan te raden. Het restaurant is tevens museum en bodega. In september kun je een etentje boeken waarbij je zelf de druiven gaat stampen! 
Wat u ook zeker een keer gegeten moet hebben is natuurlijk de paëlla! Aan de kust wordt dit Spaanse gerecht in diverse restaurants geserveerd. Maar wilt u de "echte" paëlla eten temidden van Spaanse gasten, dan moet u een keer naar het restaurant  L'Era in Parcent. Paëlla zoals die hoort te zijn! Een ware belevenis.